Telefon: ++387 65 536 157

e-mail: nsabic@ornament.ba

Radno vrijeme> 7-15 h 

Ornament d.o.o. Ornament d.o.o. Kvalitet bez kompromisa
 
 
 

D.o.o. Ornament je od osnivanja vođen idejom da je zadovoljan kupac garancija poslovanja i razvoja firme.
Djelujući u tom pravcu, trudili smo se da budemo prepoznatljivi po kvalitetu, poštovanju rokova i podršci.
Osim toga, velika pažnja je posvećena očuvanju životne sredine korištenjem ekoloških prihvatljivih sirovina i preradom otpadnog materijala.
Zahvaljujemo svojim kupcima koji su nam pružili povjerenje i tako bili generator naše firme.
Budućim kupcima poručujemo, da osim kvalitetnog proizvoda, na raspolaganju imaju opremu i logistiku koju d.o.o. Ornament može da pruži.

Vama na usluzi,
Vaš Ornament tim ...

KRATKA ISTORIJA FIRME

D.o.o. Ornament je osnovan 1998. godine u Modriči kao porodično preduzeće sa dva radnika.
U početnoj fazi razvoja preduzeće se bavilo isključivo proizvodnjom PVC stolarije, da bi se tokom vremena razvilo u firmu koja posjeduje vlastite mogućnosti za proizvodnju PVC, ALU i DRVENE stolarije kao i izradu termo - izolacionog stakla i staklene galanterije.
2000.godine završeni su radovi na izgradnji proizvodne "HALE 1" površine 360 m2 da bi se nakon tri godine izgradila i proizvodna "HALA 2" sa površinom od 300 m2 i time ispunili potrebni uslovi za efikasnu proizvodnju i funkcionalnost preduzeća.
Budući da su nam nedostajali kapaciteti za skladištenje gotovih proizvoda i repromaterijala u 2006. godini izvršili smo kupovinu "HALE 3" sa površinom od 700 m2.
Poslovna zgrada i pogoni prostiru se na cca 2000 m2.

D.o.o. Ornament profitira zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu u oblasti izrade građevinske stolarije.

Program proizvonje u d.o.o. Ornament Modriča grana se u dvije oblasti: Prva oblast obuhvata proizvodnju građevinske stolarije i to:

    PVC stolarije,
    ALU stolarije i
    DRVENE stolarije.

U oblasti građevinske stolarije preduzeće vrši izradu :

    PVC prozora i vrata ,
    ALU prozora i vrata,
    PVC i ALU roletne,
    Izradu sekcionih i garažnih vrata te izradu
    Zimskih vrtova.

U procesu proizvodnje PVC stolarije preduzeće koristi trokomorni, petokomorni i sedmokomorni prozorski i vratni sistem Njemačke firme Aluplast.
Materijal za izradu ALU stolarije se dostavlja od našeg strateškog partnera firme FEAL iz Širokog Brijega.


Druga oblas proizvodnje obuhvata izradu:

    Termoizolacionog stakla i
    Staklene galanterije.

Izrada termoizolacionog stakla u d.o.o. Ornament je započeta u samim početcima da bi do danas preduzeće moglo ispuniti sve zahtjeve kupaca. Za izradu termoizolacionog stakla koristi se ravno staklo poznatih firmi: Guardian, Pilkington i Glaverbel.
Izrada staklene galanterije započeta je u 2006. godini iz potrebe za iskorištenjem otpadnih komada stakla. Ovom investicijom d.o.o. Ornament je uspio da smanji količinu otpadnog stakla za 90% i na taj način doprinese boljem iskorištenju stakla i očuvanju životne sredine.

Preduzeće d.o.o. Ornament sebe smatra proizvođačem orjentisanim na kvalitetnu izradu i montažu svojih proizvoda i ono za svoje kupce želi biti inovativan, pouzdan i snažan partner.